За бай Иван

Бойджилъка започва с бой и завършва с бой!“ – бай Иван бояджията

Уважаеми приятели, в чест на празника започваме дейност просветителска и ние професионалистите бояджии.

Да, ще попитате за кой празник става дума – „деня на Европа“ ли, или на „деня на Часа на нетрадиционната трезвеност“ или … или … Аха по-досетливите разбраха, че вече няма ден на тая земя дето не е ден на поне десетина „празника“ и предполагат, че е годината на бояджията. Е на прав път са, но непознаха!

Празника е Епохата на бойджилъка!

Бойджилъка е такова мацане, цапане, пребоядисване щото накрая се стига до бой! Няма как да не дойде и това време поради това, че рано или късно истината лъсва изпод боята.

На времето едни рисуваха и бяха наречени художници! Ееех, какви художници имаше само! Сега картините им немойш купи. И сега има, но … това е друга тема. Ще биде и тя у нас и ще я анализираме цялата бояджийска бригада, че и общност.

Имаше и едни дето боядисваха. Наши събратя наречени бояджии. Те доставяха радост на хората и бяха многобройни. И боядисваха ли боядисваха. Но се появиха хора, които не са колеги и вместо с бояджилък се занимават с много доходния боЙджилък. И сега това е масов занаят! Практикуват го любители, чираци, майстори и виртуози и както изглежда занаята ще е цяла епоха. Бойдисват партии, бойдисват историята, бойдисват новините, бойдисват изборите … с две думи – бойдисват всичко! Орезиляват занаята ни!

За да запазим обаче занаята, хората /честните, обикновените/ и спасим честта на бояджилъка, както и да разкрием всичко бойдисано и пребойдисано, ние експертите бояджии ще искаме освен да се запознавате с всичко бойдисано, да го различавате и даже като го намерите да съобщите.

Ще публикуваме бойдисаните новини, ще ги коментираме и покажем в чист вид, а натам който, както пожелае!

Ще показваме цели политики без боята, ще ги коментираме и … дано да се предпазим от отровното им действие!

Ще ви представяме и истински неща, които още не са бойдисани!